Hipnosis Untuk Capai Matlamat

Bagaimana Hipnosis digunakan untuk tujuan mencapai matlamat?

Hipnosis digunakan untuk mencapai matlamat dengan cara..

  1. Mengarahkan perhatian seseorang kepada sesuatu yang dikehendaki dan
  2. Mengurangkan kesedaran sekitar yang tidak berkaitan.

.
Sebab,

Ramai orang yang belum berjaya mencapai sesuatu perkara kerana gagal fokus kepada perkara yang perlu.

Sering terhipnosis atau terpengaruh dengan perkara sekitar yang tidak perlu hingga membantutkan pencapaiannya tanpa sedar.

.

  1. Hipnosis bantu seseorang menjadi lebih peka terhadap cadangan yang diberikan, yang boleh digunakan untuk membuat perubahan dalam pemikiran, tingkah laku, atau perasaan.

.
Beberapa contoh cara hipnosis digunakan untuk mencapai matlamat termasuk:

Mengurangkan rasa sakit:
Hipnosis digunakan untuk membantu seseorang meredakan rasa sakit dengan mengarahkan perhatian mereka kepada sensasi yang menyenangkan dan mengurangkan kesedaran sekitar yang tidak berkaitan terhadap rasa sakit.

Menurunkan berat badan:
Hipnosis digunakan untuk membantu seseorang melepaskan selera makan yang tidak sihat dan meningkatkan kesedaran mereka terhadap pemilihan makanan yang lebih baik.

Mengatasi kecemasan dan depresi:
Hipnosis digunakan untuk membantu seseorang meredakan gejala kecemasan dan depresi dengan mengarahkan perhatian mereka kepada pemikiran dan perasaan yang positif dan mengurangkan kesedaran mereka terhadap pemikiran dan perasaan negatif.

Mengatasi kebiasaan buruk:
Hipnosis digunakan untuk membantu seseorang melepaskan kebiasaan buruk seperti merokok atau makan berlebihan dengan mengarahkan perhatian mereka kepada tindakan yang lebih baik dan mengurangkan kesedaran mereka terhadap tindakan yang tidak diinginkan.

Mencapai tujuan:
Hipnosis digunakan untuk membantu seseorang mencapai tujuan dengan mengarahkan perhatian mereka kepada tindakan yang diperlukan untuk mencapai tujuan dan mengurangkan kesedaran mereka terhadap halangan yang mungkin menghalangi tujuan tersebut.

Cerita tentang Hipnosis untuk capai matlamat ini, antara medium ikhtiar atau program yang kami reka khas untuk mendorong diri sendiri adalah melalui usaha Hipnosis Diri sendiri / Self Hypnosis.

1. Anda boleh dapatkan panduan digital berkaitan Hipnosis Diri di sini

2. Anda juga kami cadangkan ikut program latihan 30 Hari Hipnosis Diri ini

Sekiranya 2 panduan dan program ini sudah anda ikuti dan pelajari. Anda perlulah maksimumkan rutin disediakan dengan sebaiknya. Setakat buat sekali dua, tak layak lah kata tak menjadi. Apatah lagi jika buat pun tak sama sekali.


1. Pastikan anda buat 2 set Self Hypnosis setiap hari yang fokus kepada perkara terkini yang mahu anda capai.

2. Buat ikut langkah-langkah yang sudah diberikan. 1 set buat pada awal memulakan kehidupan (pagi). 1 set lagi buatlah ketika sebelum nak tamatkan hari (sebelum tidur malam).

3. Ulang dengar dan ikut set terapi Hipnosis mendorong diri yang disediakan dalam video 30 hari Hipnosis Diri.

4. Bagunkan disiplin. Buat rekod kejayaan yang dikongsikan. Sikap malas hanya dapat diatasi dengan disiplin. Tak ada magik lain!

5. Manfaatkan masa emas ketika nak tidur malam untuk programkan diri.

6. Betulkan kanta fokus setiap hari. Baiki niat. Tidak putus berdoa dan berharap kepadaNya.“Hypnosis is a state of human consciousness involving focused attention and reduced peripheral awareness characterized by an enhanced capacity for response to suggestion.”

– Journal “Clinical Psychology Review”


“Hypnosis has been found to be an effective tool in the treatment of a wide range of conditions including pain, anxiety, and depression.”

– Journal “The Journal of Clinical Psychology”


“Recent research has suggested that hypnosis may be particularly effective in the treatment of addiction, with studies showing success rates comparable to or even higher than traditional methods of treatment.”

– Journal “The American Journal of Clinical Hypnosis”

Sertai 'Waiting List' Program KamiDapatkan Info & Promo Program Terkini Kami Menerusi Emel & Sms
Jan 26, 2023 | Posted by in Blog | 0 comments
Premium Wordpress Themes by Master Rey
Panduan Self HypnosisLebih 1,000 Org sudah Milikinya!